Як можна бути патріотом, живучи поза межами своєї країни?

     Чимало останнім часом ми говоримо про патріотизм, зокрема сьогодні, коли постає питан­ня про державну мову, любов до рідної землі, уміння і бажання її захищати ціною власного життя. То­чаться суперечки, кого можна назвати патріотами, а хто лише прикидається, що любить свою Батьківщину щиро і віддано. Багато українців залишають рідний дім і відправляються шукати кращої долі деінде. Але чи можна зберегти любов до рідної землі, коли ти покинув свій край? Чи можна вважати себе патріотом, коли живеш і працюєш далеко від рідного дому?

     У понеділок, 15 березня, в рамках декади гуманітарних дисциплін, куратором групи В-21 було проведено онлайн відкриту виховну годину на тему «Як можна бути патріотом, живучи поза межами своєї країни?».

изображение_viber_2021-03-15_16-01-21

    Основною метою заходу було формування у студентів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії, культури, традицій і звичаїв. А також виховувати у них почуття громадянської свідомості, прищепити студентам почуття відповідальності, соціальної активності та небайдужості.

     Куратор разом із студентами підготували цікаві розповіді, презентації та факти про відомих українців, які зробили великий внесок у розвиток незалежності, процвітання  та розбудову вільної та незалежно України, провівши значну частину свого життя за межами рідної країни.

изображение_viber_2021-03-15_15-48-35

    Тож, на поставлене на початку виховної години питання, студенти давали свої відповіді і презентували своє власне бачення. Зокрема, вони висловили наступне:

«Головне не забувати про своє коріння. Бути патріотом поза межами своєї країни – можливо. Важливо не цуратися нашої історії, мови та звичаїв, плекати традиції.»

«Треба мати любов у серці до рідного краю і рідного дому. І демонструвати її можна у різний спосіб.»

«Можна підтримувати волонтерські рухи, які діють на території України і за ї межами, допомагати благодійним організаціям.»

    Захід пройшов у доброзичливій атмосфері. Студенти вільно висловлювали власні точки зору і погляди. Трішки сперечалися, але виявляли повагу до інших думок і намагались прийти до спільного рішення.

изображение_viber_2021-03-15_15-36-40