Оригінальні композиції з квітів: подарунок до будь-якого свята

      Сьогодні подарувати букет – значить висловити щирі почуття. Оригінальні композиції з квітів здатні подарувати масу позитивних емоцій, зробити людину щасливою, поліпшити настрій, особливо, якщо це ті квіти, які подобаються винуватцю урочистої події. Навіть скромний букет ромашок або бузку, придбаний на вулиці, здатний доставити масу радісних емоцій, що ж говорити про професійно створений майстрами-флористами букет. Саме ці чарівники здатні підібрати ті рослини, які посилять емоції і передадуть ті почуття, які необхідно.

     В нашій країні традиція вітати один одного на кожне свято існує давно. Але ось дарувати квіти на Новий Рік у нас ще не дуже поширений звичай. Хоча варто відзначити, що багатьом із нас було б приємно отримати красивий і теплий букет в холодний зимовий день. Вже  досить  давно  в Європейських країнах дарувати квіти на новорічні свята як раз-таки є досить популярною традицією. Ось тут постає питання чи можна подарувати квіти на Новий рік? В холодний, похмурий і зовсім не зимовий день,студенти групи ТР-41  спеціальності «Виробництво і переробка продукції рослинництва» в  яких  проходила  навчальна практика  «Квітникар»,  під керівництвом  викладачки Карасьової  М.В. завітали  до  квіткових  крамниць м. Кіцманя.

1

     Спершу ми поспілкувались з флористом  Антоняк  Світланою, яка розповіла нам про  оптимальний температурний режим для квітів, правила догляду , поливу, освітлення. Окрім того , ми побачили  різноманіття  чудових троянд, різних  кольорів, форм, сортів. Більшість  квітів  є завезеними з Еквадору, Голландії,  Туреччини  та  Колумбії.

     Радо нас зустріли в магазині «Квіти». Власниця  квіткової  крамниці Федорюк  Олена   Леонідівна розповіла нам багато цікавого про догляд і підживлення квітів в зимовий період. Також, вона наголосила , що найбільшим  попитом  серед  квітів , які  радо купують  кіцманчани, є троянди , хризантеми, лілії, гвоздики, орхідеї.  Саме напередодні  зимових свят  актуальною стає пуанцетія, в народі «Різдвяник», та букети в новорічночу стилі , які повинні відрізнятися від звичайних святкових. Зі слів  Олени Леонідівни, квіткові композиції можна доповнити тематичними атрибутами. Наприклад: ялинками, мандаринами, сніжинками, штучним снігом,свічками, зірочками.

2

     Споконвіку особливу увагу люди приділяють квітам. Чим же пояснити таку велику любов до рослин? Все просто: квіти прекрасні. Вони радують око, ніжно  хвилюють душу, прив’язують  наші  серця  до  рідного  краю.

     Наші предки теж обожнювали квіти, вважаючи, що це творіння природи подаровано  Богом.

     На завершення  хочеться сказати всім: даруйте один одному квіти! Вони можуть замінити слова і багато чого пояснити, та й просто стати приємним сюрпризом.  Не  чекайте  свята,  щоб  подарувати  букетик.

   Пам’ятайте: краса врятує світ!

3