І знову на гостини до Ольги….

     Знайомлячись з літературним та культурним минулим Буковини, неможливо оминути увагою постать Ольги Кобилянської. У нашому начальному закладі вже стало доброю традицією до чи після її Дня народження (у листопаді) відвідувати літературно-меморіальний музей у Чернівцях. Знаходиться він в будинку письменниці.

изображение_viber_2021-12-15_08-28-43-372

     Експозиція музею представлена в 5 кімнатах невеличкого особняка в середмісті Чернівців. Усі експонати в залах висвітлюють життя і творчий шлях письменниці та громадського діяча Буковини. Музей добре передає атмосферу життя Ольги Кобилянської, чим робить її ближчою для відвідувачів закладу.

изображение_viber_2021-12-15_08-28-43-834

    Історія музею починається 1944 року. Відкриття музею було приурочене до дня народження письменниці. Сталося це через 2 роки після її смерті. Між іншим, у цьому будинку вона жила з 1925 року аж до моменту своєї смерті 21 березня 1942 року.

     Окремо хочеться відзначити роботу та професіоналізм екскурсовода музею Микосянчик Ю.М., бо ефективність екскурсії залежала саме від неї.

     У цьому навчальному році музей відвідали студенти І курсу В-11 групи. Після розповіді майже усі виявили бажання приєднатися до групи у Фейсбуці «Чернівецький літературно-меморіальний музей Ольги Кобилянської», щоб коментувати повідомлення, цікавитися дописами, дочитувати історію легендарної письменниці.