Українська хустка – оберіг родини

     Ми українці, а значить маємо знати свою історію, розвивати культуру, традиції любити свій народ, а це значить шанувати мамину пісню, що вчила добра, ласки, пам’ятати батьківську хату, бабусину скриню, з трепетом брати в руки речі, які в ній є, і берегти як найціннішу реліквію.

      Здавна зберігає наш народ пам’ять про хустку як про давній символ. Хустка-перша ознака одягу жінки – була широко розповсюджена по всій Україні  і  відіграє  велику  роль  для  української  дівчини, жінки.

изображение_viber_2021-12-07_13-48-55-384

День української хустки почали відзначати  з  7 грудня   2019 року, щоб об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. А з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом  любові  й  злагоди  слугувала  саме  хустка.

Тому, у  Всесвітній  день  української   хустки,  викладачами  загальноосвітніх   дисциплін  Карасьовою М.В., Корсей О.І., Мироник Л.І. ,було  запропоновано   долучитися   до   челенджу

 «Українська  хустка – оберіг  родини»

  Студенти  та викладачі ВСП «Кіцманський фаховий  коледжу  ЗВО «ПДУ» ,  активно долучились до челенджу  з нагоди даної події, адже ми, пам’ятаємо та  збагачуємо  українську  культуру.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕО

   З поконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Тож започаткування цього свята сприятиме збереженню та відродженню українських  традицій.

изображение_viber_2021-12-07_13-49-18-653

    Отже, хустка об’єднує дівчину і жінку, минуле та сьогодення, дарує віру в щасливе майбуття. Тож милуймося, шануймо, відроджуємо рідні українські традиції, щедро несімо  це нашим  дітям!