Професія юриста – це престижно!

     Сьогодні, 8 жовтня в Україні відзначають День юриста! В цей день з привітаннями та з метою ознайомлення з майбутньою професією юриста студенти-правники І та ІІІ курсів разом з викладачами юридичних дисциплін Аліною Сорохан та Іриною Пілат зустрілися з фахівцями відділу «Кіцманське бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

зображення_viber_2021-10-08_10-12-28-129

     Начальник відділу, Анжела Косинська, зазначила, що професія юриста по праву є однією з найдревніших та найшановніших професій. Професія юриста – це насамперед величезний рівень відповідальності, адже в руках фахівця долі людей, організацій і навіть держави. Саме юристи допомагають розібратися в основах юриспруденції.  Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання. «Ця професія відкриє перед вами ті сторони людського буття, які невідомі іншим», – вказала пані Анжела.

зображення_viber_2021-10-08_10-12-36-349

    Під час зустрічі студенти могли ознайомитися з основними завданнями та повноваженнями Кіцманського бюро правової допомоги, з порядком отримання правової допомоги, з категоріями осіб, які можуть звернутися по правову допомогу, а також слухачі дізналися про  первинну та вторинну правову допомогу,

     Крім того, працівники бюро розповіли студентам  про цікаві судові  справи та випадки, що виникали в їх юридичній практиці,  дали відповіді на  всі  поставлені питання.

      Вдячні студенти привітали фахівців з Днем юриста та висловили побажання подальших зустрічей.

зображення_viber_2021-10-08_10-12-21-637