ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

      У рамках щорічної акції “16 днів проти насильства” кураторами груп Пілат І.В. та Король Л.І. зі студентами ІІ- ІV курсів було проведено виховну годину на тему «Протидія торгівлі людьми».

1

         Мета заходу: інформувати про сучасні прояви торгівлі людьми, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення студентами гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.

2

         Викладачі та студенти розповіли про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за кордон, стають «живим товаром», потрапляючи в рабство. Учасники заходу переглянули та проаналізували відеоролики «Статистика торгівлі людьми»,  «Примусова праця» та «Тіло вроздріб».

4

         Проведення  таких виховних заходів сприяє вихованню в студентів поваги до прав та основних свобод людини, підвищенню суспільного та політичного рівня їх знань щодо проблеми торгівлі людьми, розповсюдженню необхідної інформації серед молоді.

3