Перші кроки у пізнанні професії ветеринара

    «Вступ до спеціальності» – це саме та навчальна дисципліна, яку вивчають на першому курсі здобувачі освіти з метою формування загального уявлення про обрану спеціальність. Студенти, що навчаються за спеціальністю «Ветеринарна медицина» в Кіцманському коледжі ПДАТУ надзвичайно мотивовані і вже з перших днів навчання цікавляться майбутньою професією.

IMG_20201120_143617

    Окрім вивчення історичних аспектів становлення ветеринарної медицини у світі й в Україні, майбутні ветеринари прагнуть знати все про сучасну організацію ветеринарної справи. Задля кращої обізнаності студенти першого року навчання отримали завдання від викладача ветеринарних дисциплін Бабюк Богдани Іванівни та протягом семестру збирали і опрацьовували інформацію для виконання проєктів щодо розвитку ветеринарної медицини регіону, в якому проживають. При цьому використовували різноманітні джерела і способи збору інформації, адже в умовах дії карантинних обмежень доводиться проявляти неабияку винахідливість. Більшість першокурсників обирали формат інтерв’ю з практикуючими спеціалістами ветеринарної медицини, під час яких отримали відповіді на всі свої питання..

IMG_20201120_150757

IMG_20201120_151244

    Результати «журналістських розслідувань» юні дослідники обговорювали і демонстрували на заняттях з дисципліни «Технології. Вступ до спеціальності» із застосуванням дистанційних технологій навчання. Свої змістовні роботи і цікаві доповіді вже презентували студенти групи В-11 і В-12: Кирстя Павло, Кучерява Алессандра, Перепелиця Ілля, Гаврилюк Олександр, Тиней Маргарита, Незвиський Владислав і Вівчарюк Крістіна.

Screenshot_17

    Звісно ж, зрозумілим є такий порив і бажання першокурсників пізнавати глибше обрану спеціальність саме у спілкуванні з досвідченими фахівцями своєї справи, адже таким чином вони ідентифікують себе в професії, отримують приклад для наслідування, а також натхнення і мотивацію краще навчатися і більше працювати для досягнення мети.