“НЕБЕСНИЙ КООРДИНАТОР” ­ ФІЛЬМ, ЯКИЙ ЗАСТАВЛЯЄ ЗАДУМАТИСЯ

     Студенти – землевпорядники з керівником групи Козій Г.В. відвідали культурно-мистецький центр ім. Івана Миколайчука в Чернівцях, де переглянули  документальну стрічку “Небесний координатор.”

4 к

     Стрічка присвячена одному із засновників волонтерського проєкту «Аеророзвідка» Володимиру Кочеткову-Сукачу. Із перших днів російської збройної агресії проти України, він поїхав на схід. «Аеророзвідка» за допомогою безпілотних літальних апаратів відстежувала дії російських окупаційних військ та передавала дані українським підрозділам.

2 к

      Волонтер із позивним “Чубака” зібрав добровольців, які самі проектували квадрокоптери та проводили для військових повітряну розвідку. Саме ці добровольці відзняли з неба Донецький аеропорт у найтяжчі для кіборгів часи. Зрештою і їх самих згодом охрестили повітряними кіборгами.

3 к

     Володимир Кочетков-Сукач знав кілька мов, багато працював за кордоном, займав високі посади у великих компаніях. У Києві заснував Вальдорфську школу з особливим підходом до навчання дітей. Та в останній час марив бажанням забезпечити дронами чи не усі українські підрозділи на передовій.

     Володимир трагічно загинув, підірвавшись на розтяжці, 15 березня 2015 року. Відтак, його друг, Євген Ярило, який розповів глядачам про те, що спонукало до створення фільму, вирішив зафільмувати історію побратима. Тут – як реальні події, так і постановки. До відтворення бойових дій були залучені  ветерани АТО.

     Радимо усім переглянути цей документальний фільм, як правдиву історію, яка змінює погляд на сучасне та бачення майбутнього України.

     Нехай перегляд цієї історії буде, в особливий спосіб, вітанням Захисникам Вітчизни до їх дня!

5 к