Людина починається з добра…

     Кажуть, коли народжується дитина, Бог запалює зірку на небі й посилає до новонародженого янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує немовлятко тричі в чоло – аби зростало розумним, у личко – щоб було красивим, та в груди – аби здоров’я, любов та доброта вселились у його тіло, серце, душу.

3

     Такий янгол поцілував маленьку Олечку і вона зростала розумною, красивою і доброю.

    Цими сонячними березневими днями відзначає свій ювілей чарівна, добра, мила і красива жінка – Ольга Іванівна Куспис.

   Її очі завжди світяться прекрасним вогником, а на обличчі тепла усмішка. Ольга Іванівна є прикладом Гідної Людини, якій можна довіряти, яка не підведе й не залише у біді.

IMG_1339

   Педагогіка і психологія – це її покликання. Ця чудова, талановита, життєрадісна жінка 42 роки віддала педагогічній діяльності. Це справді людина з полум’яним серцем. Бути викладачем – це справжнє мистецтво. Ольга Іванівна завжди є взірцем науковості викладання дисциплін і працьовитості, системності і мудрості, високої духовності. Це жінка педагогічного такту, уособлення шляхетності і ніжності, розумності і витриманості. Саме Ольга Іванівна і стала для своїх студентів взірцем духовності і творчої спрямованості. Вона обрала професію за покликом серця. Своєю  наполегливістю, працьовитістю, чесністю, милосердям збагачує студентів мудрістю, знаннями і людяністю.

DSCN1034

     Народилася Ольга Іванівна 25 березня 1961 р. в Башкирії. Її батько, Іван Касіянович, родом з давніх родин Гуцуляків та Костинюків села Суховерхів, що на Кіцманщині. Під час служби в лавах Збройних сил СРСР на Уралі познайомився і одружився з гарною русявою дівчиною Валентиною. Через сім років подружнього життя, коли маленькій Олі виповнилось шість місяців, молода сім’я переїхала на батьківщину батька — зелену Буковину. Батько працював трактористом Кіцманського радгоспу, шофером та експедитором хлібопекарні м. Кіцмань. Мати, Гуцуляк Валентина Іванівна, випускниця Сарапульського педагогічного училища, Чернівецького кооперативного технікуму, Київського торговельно-економічного інституту, більше тридцяти років пропрацювала в Кіцманському райпо старшим товарознавцем району з господарської частини.

    Ольга Іванівна випускниця Чернівецького педучилища, історичного факультету Чернівецького державного університету. Працювала спочатку вихователем, а далі методистом Кіцманської дитячої дошкільної установи №1.

DSCN1201

      З 1998 р. почала працювати за сумісництвом викладачем психології та ораторського мистецтва у Кіцманському технікумі. У 2000 р. переведена на посаду методиста заочного відділення технікуму. З 2003 р. перейшла на викладацьку роботу — викладачем історії України та основ психології.

    Упродовж 2005 — 2012 р.р, Ольга Іванівна працювала завідувачем методичного кабінету Кіцманського технікуму. Загальний стаж роботи на посаді методиста – 16 років. Вона є автором програми з дисципліни «Основи психології», електронного посібника «Історія України» 2008 р., є рецензентом програми «Ораторське мистецтво». Разом із завідувачем технічного кабінету Ключинським В. В. підготувала фільм «Гурткова робота в Кіцманському технікумі» та краєзнавчий фільм «Стежками рідного краю», які у 2011 р. занесені до каталогу кращих робіт серед вищих аграрних навчальних закладів України.

IMG_1118

      За успіхи на педагогічній ниві Ользі Іванівні присвоєно звання «викладач-методист», вона нагороджена Подякою НМЦ, 2003 р.; Почесними грамотами Кіцманської райдержадміністрації у 2005, 2010 р.р.; грамотами дирекції та профспілкового комітету технікуму в 2006, 2011 р.р.; Почесною грамотою Кіцманської районної ради у 2008 р.; впродовж 2008 – 2010 р.р. була занесена на Дошку пошани Кам’янець-Подільського державного аграрно-технічного університету.

DSCN11721

     3 3 липня 2012 р. працює викладачем суспільно-історичних дисциплін.

      У 1984 р. одружилася, її чоловік Богдан Дмитрович. Разом виховали двох синів: Романа 1984 р.н. та Олександра 1989 р.н., які є випускниками Кіцманського технікуму, Київського торговельно-економічного інституту.

      Коледж для неї став рідною домівкою, а вона – добрим і мудрим наставником для студентів і все найкраще віддає їм.

     Ольга Іванівна завжди буде слугувати взірцем культури: культури викладання, культури стосунків, культури життя.