«Екопартнерство для майбутнього»

Махатма Ганді  сказав: «Якщо  ти хочеш зміну в майбутньому –

стань цією зміною в сьогоденні»

     Питання охорони довкілля — вкрай важлива тема світового масштабу. Для нашої країни та суспільства боротьба за покращення екологічної ситуації важить сьогодні не менше, ніж інші загальнодержавні проблеми. Бо стан екології також визначає якість життя людей. І якщо на неї не зважати, то вона негативно вплине і на економіку, і на здоров’я населення. Це вагомий аргумент, щоб цікавитися станом екології та працювати над її покращенням.
В рамках  декади  агромеханічних та землевпорядних  дисциплін, що відбувалась в нашому колежі ,студенти  першого курсу  спеціальності «Агрономія» брали   участь  в проекті  «Екопартнерство  для майбутнього». Першокурсники ТР -11 групи висловлювали  власне  бачення  екологічних проблеми в сучасному світі   в творчих есе .Молодь наголошувала  про нові підходи  в  розвитку  сільського  господарства  нашої  країни  з урахуванням світового екологічного досвіду міжнародних держав-партнерів, а саме на екопартнерській  взаємодії  бізнесу і держави.

изображение_viber_2022-02-25_10-50-27-174

    Серед  найкращих  робіт  комісією у складі :  Мамаєвської Л.О – зав. відділенням №2, голови циклової  комісії  агромеханічних та землевпорядних  дисциплін  –     Антощук Г.О.   та викладачки   Карасьової  М.В.  було  виділено роботи :

  • «Як зберегти  природу?»  підготував  студент ТР-11 групи –  Гривул Андрій
  • «Актуальні проблеми екологічного партнерста та шляхи їх вирішення» –  підготувала -студентка ТР-11- Костюк  Павліна
  • ” Екопартнерство для  майбутнього. 7  ПОРАД, ЯК ЗБЕРЕГТИ  ДОВКІЛЛЯ”- підготував    студент  ТР-11 групи  Вишиван   Станіслав.
  • «Як в   Україні  реалізували  екологічно відповідальний  підхід  до  виробництва?» – підготував  студент ТР-11 групи  Продан   Дмитро.
  • «ЕКОПАРТНЕРСТВО  В   СІЛЬСЬКОМУ  ГОСПОДАРСТВІ»  підготувала  студентка  першого  курсу  ТР-11 групи   Дуда   Майя

    Природа – це безпосередня середа проживання людини і не тільки, дуже важливо дбайливо до неї ставитися, передати її наступним поколінням. Таке завдання, як охорона навколишнього природного середовища, екологічна  грамотність , енергозберігаючі технології  в господарстві, промисловому розвитку  на сьогоднішній день, стоїть перед цілим  людством.

изображение_viber_2022-02-25_10-50-27-174

     Кожен з нас може змінити свій спосіб життя, щоб допомогти природі. Почати можна з малого, поступово переходячи до більш серйозних кроків, і  ми спільно  внесемо свій внесок у в спільну справу–  захисту  навколишнього  середовища.