Відродження сільського господарства – справа молодих!

     Нові знайомства, друзі, переїзди, враження, часте недосипання, лекції, сесії, згуртований відпочинок, смішні життєві історії, незабутні викладачі, пропущені пари – все це є невід’ємною складовою студентського життя. Саме студентські роки  цікаві та незабутні. Вони наповнені не тільки радістю та безтурботністю, а й бажанням освоїти основи майбутньої професії.

      Сьогодні в нашій країні праця агронома не користується великою популярністю. А даремно. Агроном – це надзвичайно складна, цікава професія. Але головне, що ця робота – творча. В обов’язки агронома входить нагодувати населення планети, яке рік за роком тільки зростає. Агрономи знають, коли і як садити сільського господарські культури, чим і як удобрювати, коли збирати, як уберегти врожай і як його максимально збільшити.

      Таку професію здобувають  у Кіцманському коледжі ПДАТУ. Підготувати кваліфікованого спеціаліста, виховати людину-патріота, яка вболіває за свій народ, свою державу, присвячуючи їй своє життя, віддаючи їй свої сили, енергію, працю – основне завдання кожного викладача циклової комісії агромеханічних дисциплін.

      Якість освіти, в свою чергу, визначається насамперед якістю носія знань, тобто викладача, який за допомогою різних методик  та практичних занять передає ці знання своїм вихованцям.

      Наші досягнення  – це успіх наших студентів-випускників, які працюють   за спеціальністю в різних районах та навіть областях нашої України:

  • ПП агрофірма «Алекс»;
  • СТзОВ «Колосок-2»;
  • СВК «Мамалига»;
  • ТОВ «Поділляагрозахист» та інші.

     Студенти нашого коледжу мають можливість під час навчальної практики побувати на таких підприємствах, як: ТОВ «Дьолер Буковина», тепличний комплекс “DF Agro”, КСК «Буковинська Троя», СТОВ «Колосок-1», та багато інших господарств, де збагачують свої знання в сфері сільського господарства.

1

2

      Під час практичного заняття  з дисципліни “Плодівництво” студенти мали змогу  здійснити обрізання плодових насаджень.

6

7

8

3

4

5

Обдаровані студенти проходять оплачувану практику на фермах Данії “Agro-Practic”.

      Також ТОВ “ЗАХІД-АГРО МХП”, запрошує на постійну роботу випускників – агрономів, які мають бажання професійно займатись вирощуванням сільськогосподарських культур у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях.

       Професії аграрного виробництва дуже важливі. Лише високопрофесійні фахівці-аграрії, яким не байдужа рідна українська земля, хліборобська доля, батьківська домівка, зможуть гідно продовжити кращі традиції старшого покоління і розпочати нову історію України як аграрного лідера у світі.

        Ми, викладачі коледжу, віримо в те, що зусилля нашого навчального закладу трансформуються у нарощення обсягів сільськогосподарського виробництва, піднесення авторитету галузі, а з ним – в економічне зростання України, покращення добробуту її народу, побудову, розвиток демократичного суспільства.

        Відродження сільського господарства – справа молодих! За ними майбутнє!

     Бажаємо молодим людям, які обрали навчання в нашому закладі, творчих успіхів, наснаги; жити, працювати, творити – для своєї країни.