ВІДКРИТЕ ЛЕКЦІЙНЕ ЗАНЯТТЯ З ДИСЦИПЛІНИ «ЗЕМЕЛЬНЕ ПРАВО»

    1

      Лісове господарство належить до господарських комплексів, що мають стратегічне значення для національної економіки, оскільки охоплює всі процеси, що пов’язані з відтворенням та використанням стратегічного ресурсу – лісу.

     Лісові угіддя розташовані на земельних ділянках, тому земельно-лісові відносини розглядаються в єдиному контексті.

      01.04.2021 р. в рамках декади циклової комісії агромеханічних та землевпорядних дисциплін  викладач Козій Г.В.  в групі ТЗ-41 спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» провела відкрите лекційне заняття на тему: «Правовий режим земель лісогосподарського призначення».

2

     Співлекторами на занятті були: Соколов О.А.- провідний інженер охорони та захисту лісу ДП «Коломийський лісгосп» та Вердинюк Г.П.- начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури  Великокучурівської ОТГ Чернівецького району.

      Олег Аркадійович розповів студентам про сьогоднішній стан та перспективи державних лісогосподарських підприємств, міжнародне співробітництво в галузі лісорозведення та захисту лісів.

3

     Георгій Петрович звернув увагу на облік земель лісогосподарського призначення на території ОТГ та  функції лісів щодо сталого розвитку сільських територій.

4

     На занятті панувала атмосфера дискусії,  яка сприяла розвитку критичного мислення студентів. Вони мали змогу актуалізувати набуті знання, задати запитання представникам виробництва, усвідомити актуальність проблем в межах категорії земель лісогосподарського призначення та важливість співпраці землевпорядного та лісогосподарського виробництв.

      На занятті були присутні:  Півторан Т.О. – директорка коледжу, Петракович В.Ю. – заступниця директорки коледжу з навчальної роботи, Король М.О. – завідувач методичним кабінетом, Антощук Г.О. – голова циклової комісії та викладачі спеціальності.

      Мета та цілі, поставлені на початку заняття, були досягнуті.