Відкрите заняття з дисципліни “Годівля сільськогосподарських тварин”

         Тваринництво  –  провідна галузь сільськогосподарського виробництва, від якої одержують  цінні продукти харчування (молоко, м’ясо, яйця) та сировину для промисловості.

       Підвищення продуктивності та збільшення виробництва продукції тваринництва вимагає, перш за все, створення міцної кормової бази. Лише за наявності достатньої кількості різноманітних високоякісних кормів можна організувати повноцінну годівлю тварин.

      В Кіцманському технікумі ПДАТУ  викладачем  Макидон Валентиною Петрівною проведено відкрите заняття з дисципліни “Годівля сільськогосподарських тварин” на тему “Корми та їх  класифікація” з студентами відділення «Ветеринарної медицини»  в групі В – 22.

        На занятті були присутні завідувач  методкабінету Король М.О. та  голова  циклової комісії  Балінська С.Т.,  викладачі  ветеринарних дисциплін Бойко Н.М., Бабюк Б.І.

        Мета  заняття: набуття знань та вмінь, необхідних для організації ефективної годівлі тварин. Знання окремих поживних і біологічно активних речовин, для організму тварин та їх вплив на продуктивність, стан здоров’я, якість продукції.

      На занятті було застосовано різні методи, пояснення,   зокрема продемонстрований науковий  фільм, заняття супроводжувалося показом мультимедійної презентації. Викладачем  Макидон В. П. підготувала  зразки різних кормів та мінеральних, вітамінних добавок, з якими студенти працювали під час  засвоєння лекційного матеріалу.

        Адже в майбутньому спеціалісти ветеринарної медицини повинні вміти:

– оцінювати поживність і якість кормів,знати вплив факторів навколишнього середовища та технологій заготівлі на якість та поживну цінність кормів;

–  фактори що визначають споживання корму тваринами;

 – особливості травних процесів у розрізі різних класів тварин;

 – використовувати практичні прийоми управління продуктивністю сільськогосподарських тварин та якістю їх продукції.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC