Конкурс на кращі знання з дисципліни «Анатомія і фізіологія тварин»

     На відділення №1 вдалося відновити добру традицію проведення конкурсів на кращі знання з дисциплін. Відкритий позааудиторний захід «Хто кращий?!» з дисципліни «Анатомія і фізіологія тварин» було проведено 6 травня 2024 року в рамках декади ветеринарних і зоотехнічних дисциплін серед здобувачів освіти другого курсу спеціальності «Ветеринарна медицина».

      В конкурсі взяли участь дві команди, які представляли групи студентів: «Нейрон» – В-21, «Без/сердечні» – В-22. Організувала і провела конкурс-змагання викладач ветеринарних дисципліни Богдана Бабюк. До складу журі увійшли: заступник директора з виховної роботи Наталія Курилюк, завідувач методичного кабінету Микола Король, голова циклової комісії ветеринарних і зоотехнічних дисциплін «Ветеринарна медицина» Лілія Дрещан, голова студентського самоврядування Алессандра Кучерява і викладач ветеринарних дисциплін Іван Ласкович. Вболівали за команди не лише одногрупники і куратори груп, а й викладачі коледжу та студенти різних груп відділення №1.

       Конкурсна програма видалась цікавою і насиченою, адже окрім знань з дисципліни учасники проявили свої творчі здібності та здатність мислити нестандартно. Групи підтримки також брали участь у окремих конкурсах і допомогли вибороти додаткові бали командам. Атмосфера змагань була напруженою, але водночас дружньою.  До останнього трималася інтрига щодо переможця, адже кожна команда мала потужний склад учасників, які демонстрували ґрунтовні знання в анатомії тварин. У підсумку, після тривалих обговорень і підрахунків, із перевагою всього лише в 0,5 бали, перемогу здобули «Нейрони» (група В-21), що вказує на достойний рівень знань і ерудиції в учасників обох команд.

       Члени журі під час оголошення результатів конкурсу окремо відзначили відмінну підготовку капітанів: Ірини Сокіл, капітана команди В-21 і Анастасії Ткачук, капітана команди В-22, а також Данила Клименка, який вразив усіх блискавичною відповіддю на конкурсі «Хто це, що це?».

        Учасники конкурсу були нагородженні грамотами, цінними призами і подарунками, але лише у переможців на білому халаті виблискуватиме символ перемоги у конкурсі – скальпель, який обвиває змія.

       Загалом, всі присутні дійшли висновку, що проведення конкурсу сприяло поглибленню знань з дисципліни, розвинуло вміння застосовувати знання в нестандартних ситуаціях та вдосконалило навики взаємодії і роботи в команді. І, головне, вдалося запалити іскру зацікавленості анатомією у всіх присутніх, а в очах учасників, майбутніх ветеринарів, підтримати той вогник любові до професії, без якого неможливо уявити шлях до успіху.

        З нетерпінням очікуємо на наступний конкурс з анатомії, який, безсумнівно, стане ще більш масштабним та захоплюючим!