Як створити вправи на ресурсі LearningApps.org

    LearningApps.org – онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Він є конструктором для розробки різноманітних завдань з різних предметних галузей для використанням і на заняттях, і самостійно.

    Сервіс LearningApps є додатком Web 2.0 для підтримки освітніх процесів у навчальних закладах різних типів. Конструктор LearningApps призначений для розробки, зберігання інтерактивних завдань з різних предметних дисциплін, за допомогою яких студенти можуть перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу.

   Сервіс LearningApps надає можливість отримання коду для того, щоб інтерактивні завдання були розміщені на сторінки сайтів або блогів викладачів і студентів.

    LearningApps.org розробляється як науково-дослідний проект Центру Педагогічного коледжу інформатики освіти PH Берн у співпраці з університетом м. Майнц та Університетом міста Циттау / Герліц (Німеччина).

    На ресурсі можна змінити мову на українську

    Платформа LearningApps.org потребує реєстрації. Слід натиснути кнопку «Реєстрація» в правому верхньому кутку екрана. Відкриється вікно, де потрібно ввести логін і пароль електронної пошти, або створити новий обліковий запис.

1

2

     У основному вікні Ви можете створити свої вправи за наявними шаблонами, подивитися зразки вправ інших викладачів, створити класи, папки, згрупувати створені Вами вправи.

3

     Наприклад, Ви вирішили створити вправу по заповненню пропусків. Для цього Вам потрібно відкрити розділ «Створення вправи» вверху екрана і знайти тип вправи «Заповнити пропуски». Відкриється вікно зі зразками різних вправ, які Ви можете переглянути. Праворуч у кутку Вам слід натиснути «Створити вправу».

4

5

    Вам відкриється вікно, де Ви можете дати назву вправи, описати завдання, вибрати тип завдання ‒ вибрати зі списку чи вписати, вибрати врахування регістра, якщо хочете, щоб слово було написане з великої букви.

6

      Далі можна переходити до створення тексту вправи. Слова, які потрібно вставити, слід позначати числами між двома дефісами: -1-, -2-, -3- і т.д.

     Після введення всього тексту слід задати ключі, додаючи нові рядки:

7

     Ви можете вибрати для своєї вправи фон або залишити без фону.

    Після створення вправи потрібно натиснути «Завершити редагування та переглянути вправу».

8

    Ви зможете ще раз перевірити, чи все правильно, натиснувши галочку в правому нижньому кутку, і зберегти вправу. Її можна змінювати безліч разів.

    Після збереження система дасть Вам посилання для вбудови вправи, для широкоекранного перегляду, яким ви можете поділитися зі студентами у Viber, Messenger, Google classroom тощо, а також QR-код, який можна скопіювати і вставити в документ.

9

УСПІХУ!!!