«Чисті душі, що злетіли в небо»

      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні.

     День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    Із метою увічнення громадянської і національної відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні ,   в    Кіцманському  коледжі  ПДАТУ, відбулась   тематична  онлайн – виставка   по  вшануванню   пам’яті  Героїв  Небесної  Сотні  під   назвою   «Чисті душі, що злетіли в небо»  , до  якої  долучилось студенство закладу  під керівництвом М.В.Карасьової. Молодь, підготувала плакати, малюнки,  фотосвітлини, про  тривожні події  лютого 2014 року , на яких зобразила  і згадала  Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників Революції Гідності, українських воїнів , які загинули захищаючи свою країну в зоні АТО і вже ніколи не повернуться на рідну землю.

     Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби  за  волю  України, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України –  від  сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала  в собі народ усієї  Соборної  України.

1

     Сьогодні ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи  права людини, європейське майбутнє України.

     Ці люди – символ громадянської відваги та сили духу нашого народу. Будуючи нову країну, ми повинні  пам’ятати, за що загинула  Небесна Сотня, та не зрадити ідеали Революції   Гідності.   Ми повинні  пам’ятати  і  не забувати героїчні сторінки нашої непростої   історії, коли проливали кров патріоти.

2Небесна Сотня

     Сотня історій, сотня людських життів, сотня нових зірок на українському  небосхилі, Сотня Героїв! Ще не скоро висохнуть сльози матерів, які втратили своїх  Героїв.

     Оплакує Героїв Небесної Сотні вся українська спільнота… Ми повинні завжди пам’ятати про цих мужніх людей, які не боялись  померти за Україну… Пам’ятати  й розповідати про них. На прикладі Героїв  Небесної Сотні  маємо  виховувати  наступні   покоління».