Цікавий досвід до Дня науки

    Лише завдяки науці людство досягло прогресу і пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.

    Щоб оцінити заслуги науки перед суспільством, у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки. Метою цього свята є вшанування наукових традицій, досягнень учених минулого і сьогодення, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

    Викладачі та здобувачі освіти Кіцманського коледжу також долучилися до святкування, взявши участь у онлайн-фестивалі «Book Science days. Весна 2020». Захід був організований Департаментом освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації і присвячений Дню науки в Чернівецькій області. Онлайн-лекції для учнівської та студентської молоді читали викладачі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Буковинського державного медичного університету.

    Протягом трьох днів, з 13 по 15 травня слухачі отримували масу цікавої і корисної інформації з уст досвідчених лекторів провідних вищих навчальних закладів області. Для студентів молодших курсів корисно було дізнатись нові факти з історії, зрозуміти суть хімічних перетворень та передачі спадкової інформації, адже це допоможе покращити знання з історії, хімії та біології. Для старшокурсників та викладачів цікаво було зрозуміти суть цифрового маркетингу та усвідомити свої організаторські і лідерські здібності та здатність до креативного мислення загалом і зокрема в підприємництві.

    Отож, карантинні обмеження – не перешкода для самоосвіти і вдосконалення знань. Головне – бажання і трішки технічних можливостей.

20200513_122047

20200513_140952

20200514_160418