Скористайся можливістю поспілкуватись з рідними та допоможи їм освоїти комп’ютерну науку

Карантин – нагода поспілкуватись з рідними і провести час з користю

Дорогі студенти!

     У кожній життєвій ситуації, навіть тій, яка видається цілковито негативною, важливо вміти знайти позитив. Ось і зараз, коли небезпечна інфекція змусила усіх на тривалий час зачинитись у домівках, варто використати ситуацію для приємних моментів, отримавши зручну нагоду провести вдосталь часу в спілкуванні зі своїми рідними.  Погодьтесь, саме цього і вам, і вашим близьким не вистачало найбільше.

     Поділіться з рідними своїми думками і почуттями, подаруйте їм максимум уваги, любові й душевного тепла, яких вони так довго чекають. А водночас поєднайте приємне з корисним – допоможіть своїм дідусям і бабусям оволодіти навичками, добре знайомими вам та без яких ви не уявляєте сьогодні свого життя. Станьте для них добрими наставниками, якими вони були для вас на початку вашого становлення на життєвому шляху, навчаючи першим крокам і словам, підтримуючи мудрими порадами. Тепер настала ваша пора підтримати своїх рідних і допомогти їм піднятися на якісно вищий рівень сучасного життя. Навчіть їх користуватись сучасними технологіями та поясніть переваги дистанційного способу вирішення важливих для них питань, зокрема, з пенсійного забезпечення. Поясніть необхідність у період карантину залишатися вдома, щоб не наражати на ризик інфікування себе та своїх близьких, а всі нагальні питання вирішувати у режимі онлайн, покажіть, наскільки це легко і зручно.

     Допоможіть своїм родичам літнього віку зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.ua та покажіть способи використання цього зручного сучасного сервісу. Навіть якщо ваша мама, тато чи бабуся ще не вийшли на пенсію, їм вочевидь цікаво дізнатися орієнтовний розмір майбутнього пенсійного забезпечення. Покажіть, як його розрахувати за допомогою «Пенсійного калькулятора», переглянути дані про трудову діяльність  в «Електронній трудовій книжці».

     Якщо ж пенсію вашій близькій людині вже призначено, навчіть її самостійно переглядати матеріали пенсійної справи та отримувати інформацію про всі здійснені перерахунки. Розкажіть, що за виникнення потреби в отриманні тієї чи іншої довідки не обов`язково особисто йти до сервісного центру, бо дістати необхідний документ в електронному вигляді вони можуть не виходячи з дому. Так само без необхідності відвідання сервісного центру тепер можна подати звернення про призначення/перерахунок пенсії, скориставшись новою моделлю оформлення пенсії «в один дотик». Завантажте у їхній смартфон мобільний застосунок «Пенсійний фонд», який дасть змогу постійно тримати руку на пульсі актуальних питань пенсійного забезпечення. Поясніть численні переваги вебпорталу, який постійно вдосконалюється та розширює можливості доступу до усього спектру електронних послуг, запроваджуючи нові зручні способи реєстрації й авторизації: за допомогою кваліфікованого електронного підпису, банківської картки, оператора мобільного зв`язку. За потреби отримання консультацій налаштуйте з`єднання зі спеціалістами пенсійної служби через відеозв`язок за скайп-адресою edune_vikno чи адресами районних управлінь, вказаними на інформаційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду України в розділі «Контакти», допоможіть надіслати листа-звернення за електронною адресою info@cv.pfu.gov.ua

       Будьте певні, що ваші рідні будуть вам безмежно вдячні за тепле спілкування і корисну науку.

     Залишайтеся вдома, дотримуйтесь правил безпеки, шануйте й бережіть себе і своїх рідних! Пам`ятайте, що тільки так ми зможемо зупинити загрозу поширення небезпечної інфекції й наблизити вихід зі складної ситуації, в якій перебуваємо зараз.

veb

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області