Свято зустрічі випускників

     Традиційно в останню суботу травня колишні студенти минулих років злетілися на зустріч зі своєю юністю, на свято добрих спогадів, на свято зустрічі випускників.

     Гамірно, тепло і світло було 25.05.2019 у Кіцманському коледжі ПДАТУ: гамірно від «А пам’ятаєш?», світло від сяючих поглядів викладачів, тепло від щирих слів вдячності від випускників.

     Теплими словами та найкращими побажаннями зустріла колишніх випускників заступник директора з навчальної роботи коледжу Лакуста Т.І. «Протягом своєї історії, 75 років, навчальний заклад не один раз змінював назву, але незмінною залишається добра давня традиція: в останню суботу травня проводити зустріч з випускниками минулих років. І я вітаю випускників Кіцманського радгоспу-технікуму, Кіцманського сільськогосподарського технікуму, Кіцманського державного аграрного технікуму, Кіцманського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету. Ви – наша гордість, наш цвіт, завдяки якому наш навчальний працював, працює і буде працювати».

     Хтось зовсім недавно залишив улюблену парту, а для когось вже сорок років тому пролунав останній дзвінок, та усіх їх об’єднали викладачі, незабутні пари, шалені перерви, веселі концерти, цікаві екскурсії, які залишаться в пам’яті назавжди.

     З вітальними словами до випускників звернулися Криштанович Любов Василівна та Стасюк Світлана Василівна. «Наш навчальний заклад має велику історію та славні традиції і варто зауважити, що творять цю історію студенти та випускники навчального закладу, історію творите Ви. Приємно, що любов до рідної alma mater об’єднує нас. Спливає час і з його плином все більш цінними стають теплі дружні стосунки, щирість спілкування та взаєморозуміння. Щоб примножувати наші традиції, ми прагнемо не втрачати зв’язок ні з одним випускником. Шановні випускники, пам’ятайте, Ви завжди бажані гості в рідному навчальному закладі!»

     З любов’ю і пошаною звернулися до кураторів Дорош Василь Павлович, випускник відділення «Ветеринарна медицина», який закінчив технікум у 1979 році та Палійчук Олександра Дмитрівна, випускниця відділення «Землевпорядкування», яка закінчила технікум 20 років тому. Атмосфера в залі була надзвичайно хвилююча, наповнена спогадами про юність, про  дружбу і, звичайно ж, перше кохання… Життя невпинно біжить, залишаючи прекрасні спогади, а пам’ять свято береже найдорожче. Пролетіли роки після закінчення технікуму, кожен знайшов своє місце в житті. Але сьогодні при зустрічі колишні однокурсники знову відчули атмосферу юності, міцної дружби, підтримки, теплоти. І з’являється бажання зустрітись із друзями, ще раз пройтись величними коридорами, в яких витає дух життєрадісного студентства.

       Після завершення урочистої частини всі розійшлися по аудиторіях для спілкування. Було багато спогадів про роки, що минули у стінах рідного навчального закладу, про подальші життєві події, про сьогодення. У розмовах непомітно промайнув час, розходитися зовсім не хотілося, але все має свій початок і свій кінець. Закінчилася і ця зустріч, та ми ніколи не прощаємося зі своїми випускниками, ми лише говоримо їм «до побачення», щоб зустрітися через рік, на наступному святі зустрічі з випускниками.

   Хоча і неможливо передати все те, що було на зустрічі, але ці фотографії допоможуть тим, хто не прийшов, відчути себе часткою дійства.

9

4

6

7

8

1

51

555

14 2

2 2

12

11

3