Практика-основа підготовки майбутніх юристів

       Практика студентів правників є невід’ємною складовою підготовки фахівців з вищою освітою і галузевих стандартів вищої освіти. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за  спеціальністю  «Право».

       Нещодавно проведено екскурсійну, ознайомлювальну практику зі студентами третього та четвертого курсів до Кіцманського районного суду, завданням якої було ознайомлення зі специфікою майбутнього фаху, отримання  професійних умінь і навичок із загальної професійної дисципліни «Судові та правоохоронні органи», яку вивчали  із викладачем Місевич Оксаною Петрівною та спеціальної дисципліни  «Цивільний процес» – із Савчук Валентиною Іллівною.

1

         Під час цієї екскурсії студенти ознайомилися із організацією роботи місцевого суду, були присутніми у  підготовчому засіданні по цивільній справі, головуючою якого була суддя Мінів Ольга Ігорівна, при  секретарі судових засідань Анучкіної Олесі Захарівни ,за участю адвоката Гірчак Наталії Аліківни.

2

          Приємними спогадами про  наш навчальний заклад  поділилася  адвокат Гірчак Н.А., так як раніше була студенткою відділення «Правознавство» та  викладачем юридичних дисциплін , а також розповіла студентам про  цікаві цивільні справи із адвокатської  практики.

3

          У результаті цієї екскурсії студенти   набули практичних умінь та навичок щодо визначення  структури судової системи, значення  місцевих судів у її структурі та покращили здатність приймати самостійно рішення під час роботи в реальних умовах, а саме: вміти добре орієнтуватись в законодавстві, досконало володіти професійною мовою, вміти оформляти  процесуальні документи та матеріали для передачі справи до суду, виступати в ролі представника сторони цивільного процесу і вирішити певну життєву ситуацію з посиланням  на законодавство.