Поєднання теорії з практикою

Нещодавно студенти-юристи Кіцманського коледжу Подільського державного агротехнічного університету відвідали Кіцманський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління юстиції  із викладачем коледжу Савчук Валентиною Іллівною з метою закріплення   теоретичних знань з дисципліни «Виконавче провадження».

Під час зустрічі студенти відвідали робочі кабінети та ознайомились з робочим процесом, де мали змогу побачити,  якою ділянкою роботи займаються фахівці відділу, та ознайомитись з основами організації та діяльності державної виконавчої служби, її завданням та правовим статусом працівників виконавчої служби.

3

У ході зустрічі державні виконавці відділу розповіли студентам про основні умови та порядок здійснення виконавчого провадження зокрема:

– порядок звернення стягнення на майно та заробітну плату боржника;

-вилучення у боржника і передача стягувачеві зазначених у рішенні суду предметів;

– порядок виконання рішень, за яким боржник зобов’язаний особисто виконати певні дії або утриматися від їх вчинення;

– порядок стягнення аліментів тощо.

2

Також державні виконавці відповіли на запитання студентів щодо  гарантій прав громадян і юридичних осіб у виконавчому провадженні  та порядку  оскарження дій посадових осіб державної виконавчої служби.

У результаті проведеної зустрічі студенти закріпили  знання щодо застосування на практиці Закону України «Про виконавче провадження» та інших законів та нормативно-правових актів, прийнятих відповідно до цього Закону.

          На завершення зустрічі студенти та викладач Савчук В.І. висловили подяку начальнику відділу ДВС Манжосову Максиму Павловичу, головному державному виконавцю Твердохліб Ірині Корніївні та іншим працівникам відділу за гостинність та  набуту практику  з роботи виконавчої служби.

1