Перші кроки до наукової діяльності

   Сучасний фахівець має бути гармонійно розвиненою людиною, яка володіє високими особистісними якостями і при цьому має можливість максимально реалізувати свій потенціал.

   Важливу роль у формуванні творчого потенціалу майбутніх спеціалістів відіграє участь студентів у організованій та систематичній науково-дослідній роботі.

   Науково-дослідна робота полягає у пошуковій діяльності, що виражається насамперед у самостійному творчому дослідженні. Одним із головних напрямів цього виду роботи є науково-організаційні заходи, зокрема, участь у конференціях, конкурсах, олімпіадах тощо.

   На початку березня цього року в Буковинському державному медичному університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Академічна доброчесність студента як чинник формування громадянського суспільства». У конференції взяли участь представники студентства закладів вищої освіти Чернівецької, Львівської, Харківської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Київської, Вінницької областей, а також закордонні представники.

   Голова Студентської ради Кіцманського коледжу Гикова Катерина також взяла участь у міжнародному форумі студентів та молодих вчених. Тема «Волонтерство в громадянському суспільстві» викликала особливий інтерес у нашої студентки. У своїй роботі Катерина проаналізувала роль волонтерів у сучасному соціумі, зокрема, студентів-волонтерів. Вона виклала також свої погляди на таку важливу і актуальну проблему в нашому суспільстві. Тези доповіді Гикової К. опубліковані у збірнику матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, що означає важливий перший крок до науки. Катерина Гикова отримала сертифікат учасника конференції.

IMG_0787