Наукова робота викладачів Кіцманського коледжу ПДАТУ- презентація книги

2 вересня 2021 р.  у Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені

 В. Г. Заболотного відбулася презентація книжки «Віктор Чепелик: архітектор-дослідник-педагог».

А 4

Презентація відбулася  за участі:

Тетяни Антощук – викладача Кіцманського коледжу ПДАТУ, кандидата наук в галузі архітектури, випускниці і аспірантки кафедри Основ архітектури та архітектурного проектування Київського національного університету будівництва і архітектури.

Олега Слєпцова – Народного архітектора України, доктора архітектури, професора, завідувача кафедри Основ архітектури і архітектурного проектування Київського національного університету будівництва і архітектури.

Оксани Чепелик – української художниці, режисерки, кандидата архітектури, провідної наукової співробітниці Інституту проблем сучасного мистецтва НАМУ, доньки Віктора Васильовича Чепелика

Про видання:

Автори книги:  Т. І. Антощук,  О. С. Слєпцов

Рецензенти:

професор, кандидат архітектури  П.П.Безродний,

професор, доктор архітектури М.М.Дьомін,

професор, кандидат технічних наук,  дійсний член Українскої академиї архітектури, декан архітектурного факультету КНУБА  А.В.Кащенко.

а 3

Книжка розповідає про життєвий та творчий шлях видатного архітектора і педагога Віктора Васильовича Чепелика. Зібрано згадки про спілкування та співпрацю колег та учнів Віктора Васильовича, серед яких такі видатні постаті  вітчизняної науки, як Людмила Бачинська, Павло Безродний, Олена Горбик, Клара Демура, Микола Дьомін, Світлана Зиміна, Юлія Івашко, Олена Конопльова, Андрій Пучков.

А 2

Видання проілюстроване світлинами з сімейного архіву В. Чепелика й архіву кафедри Основ архітектури та архітектурного проектування КНУБА. Творчий спадок багатогранної творчості В. Чепелика представлений у вигляді архітектурних ескізів, рисунків, акварелей, а також віршів і поем. У книзі також висвітлено частину дослідження В. Чепелика самобутньої української архітектури, який не тільки повернув український архітектурний модерн із небуття, але й довів, що Україна на початку 20 століття нарешті знову синхронізувалася з європейським культурно-мистецьким розвитком зі своїм власним неповторним голосом. Архітектор, що дослідив УАМ, легітимізував і відкрив його світові, поставивши Україну в один ряд з європейськими країнами.

Книжка розрахована на архітекторів, художників, мистецтвознавців, студентів, а також на широке коло читачів.