Зустріч студентів-правників з фахівцями Кіцманської міської ради

     Студенти-правники  Кіцманського коледжу ПДАТУ під керівництвом викладачів юридичних дисциплін Пілат Ірини Василівни та Костинюк Сніжани Василівни 14.05.2021 зустрілися з фахівцями Центру надання адміністративних послуг та відділу з питань соціальної роботи виконавчого комітету  Кіцманської міської ради.

5

      На виконання Закону України «Про адміністративні послуги» та згідно рішення Кіцманської міської ради для надання адміністративних послуг  населенню громади був створений ЦНАП. Начальник Центру Олейнікова Антоніна Генадіївна розповіла в чому полягає суть роботи ЦНАП. Вона зазначила, що суб’єкт звернення (громадянин, підприємець та юридична особа) може отримати у найкоротший строк і за мінімальної кількості відвідувань вичерпну інформацію або консультацію щодо вимог та порядку надання тієї чи іншої послуги, здати пакет документів, необхідний для отримання послуги, і в подальшому – отримати оформлений результат запитуваної адміністративної послуги або відмову в її наданні. Концепція роботи ЦНАП передбачає, що адміністратор виступає в якості державного «посередника», який унеможливлює прямий контакт заявника із суб’єктом надання адміністративної послуги і, таким чином, виключається корупційна складова, спрощуються доступ та умови отримання послуг органів державної влади, значно скорочуються строки оформлення таких послуг.

9

      Зустріч була продовжена з Іванцин Світланою Євгенівною, начальником відділу соціальної роботи, яка зазначила  основні завдання відділу, зокрема: забезпечення дотримання гарантій щодо соціального захисту населення  Кіцманської громади. Світлана Євгенівна звернула увагу присутніх на те, що відділ розробляє та організовує  виконання комплексних програм для  поліпшення соціального обслуговування інвалідів, пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян похилого віку, сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

15

      По завершенню зустрічі студенти висловили вдячність за кваліфіковані, змістовні, цікаві роз’яснення фахівців Кіцманської міської ради.

11