Знайомство студентів Кіцманського коледжу ПДАТУ з роботою статистичної звітності

          З метою поглиблення знань з дисципліни “Статистика” та вивчення діяльності статистичної служби України 17 травня 2018 року студенти Кіцманського коледжу Подільського ДАТУ  Економіко-правового відділення  під керівництвом викладача Савчук Ірини Іванівни здійснили ознайомлювальну екскурсію до відділу  статистики в Кіцманському районі.

         Директор відділу статистики Филипчук М.І. разом зі  співробітниками Гнатюк Н.І, Снятинчук С.В та Ростоцкою Р.І. люб’язно ознайомили студентів зі структурою управління, його діяльністю та з основними показниками результатів діяльності підприємств промисловості, сільського господарства, їхньою зовнішньоекономічною діяльністю  та іншими показниками розвитку Кіцманського району. Студенти отримали інформацію про те, як проводяться статистичні дослідження району та області, як і з якою метою здійснюється аналіз статистичних показників та які установи та відомства є користувачами статистичної інформації. І зрозуміли – хто володіє інформацією, той володіє світом. Також прослухали цікаву лекцію про історію виникнення статистики, перші документи та методи збирання інформації.

         Особливу увагу та зацікавленість з боку студентів викликала діяльність щодо збору, обробки та аналізу інформації  фермерських господарств.

         Майбутні бухгалтери та менеджери  мали можливість отримати інформацію щодо практичного застосування отриманих ними теоретичних знань на заняттях у навчальному закладі. Їх ознайомили з основними статистичними довідниками по Чернівецькій області, які в подальшому допоможуть їм у написанні курсових робіт.

         Студенти коледжу подякували працівникам відділу за цікаву екскурсію  та корисно проведений час.

IMG-208d34dc18f9723c00957c8491df82d4-V

IMG-3285f9b7be8aff1f622f50e6f8418e42-V

DSCN3185

IMG-6655f62e78a22e99cba6e17d66aa0892-V