Екскурсія до музею В. Івасюка

    04 березня відзначають день народження   українського  композитора, виконавця, поета, Героя України, основоположника української естрадної музики.

    До цієї дати студенти груп В-22 та ТЗ-21 відвідали музей В. Івасюка, що знаходиться у Кіцманській музичній школі. Студенти послухали  цікаву розповідь вчителя-методиста музичної літератури Семенюк Галини Василівни, яка, до речі, вчилася з Володимиром Івасюком в музичній школі, а її мати, Катерина Пилипівна, була першою вчителькою Володі у середній школі. Студенти побачили багато фотографій, афіш,  скрипку, на якій грав Володя, його щоденник.  Дізнались багато фактів з його життя: Володимир Івасюк народився 1949 року в родині українського письменника й дослідника історії буковинського краю Михайла Івасюка (в цьому році йому виповнилося б 100 років) та вчительки Софії Карякіної.

    Володимир Івасюк є автором 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні.  Неординарний живописець.

       А ще учні музичної школи по класу вокалу Бевцик Яна, Юзифович Аліна, Ткач Ольга виконали пісні  Володі Івасюка.

    Підготувала виступи дівчат вчитель вокалу Ротар Світлана Василівна. Юні солістки вже є лауреатами обласних  та міжнародних конкурсів.

    Студентам дуже сподобалась екскурсія, вони дізнались багато нового з біографії композитора, який залишиться на все життя в їхній пам’яті, серцях, душах, піснях, мелодіях.

IMG_1326

IMG_1327

IMG_1331

IMG_1442