Екскурсія будівельними об’єктами м. Кіцманя

    З метою закріплення знань дисципліни «Основи будівельної справи» викладачем Антощук Г.О для студентів групи ТО-41 спеціальності «Організація і технологія ведення фермерського господарства» агроземлевпорядного відділення була проведена екскурсія будівельними об’єктами м. Кіцманя.

    Під час екскурсії студенти мали можливість побачити  основні види та різновиди будівельних конструкцій (фундаменти, стіни, перекриття, покрівлі, оболонки, залізобетонні і металеві ферми, колони, балки, прогони), способи виконання будівельних робіт (господарські, підрядні, субпідрядні), етапи проведення  та технологію будівельних робіт.

    Студенти ознайомилися з послідовністю та методикою складання дефектних актів на об’єкти, що потребують капітального ремонту на прикладі будівлі Кіцманського музею. Викладачем наочно було продемонстровано, як підраховуються обсяги будівельних матеріалів, що необхідні для виконання капітального ремонту даної будівлі. Під час екскурсії студенти мали змогу виявити наслідки, до яких призвело неналежне обслуговування будівлі: несвоєчасний ремонт покрівлі, відсутність ринв,  промерзання труб водогону, каналізації,  замокання фундаментів.

     Особливу увагу було приділено способам теплоізоляції огороджуючих конструкцій та мереж різних об’єктів громадської та житлової забудови, що є вкрай актуальним на сьогоднішній день, оскільки в країні впроваджується державна програма енергоефективності будівель. Відповідно до цієї програми кожна будівля повинна пройти енергоаудит та енергомодернізацію ( теплоізоляція фасадів пінополістиролом, товщиною не менше 8см, заміна вікон на п’ятикамерні металопластикові, влаштування тамбурів вхідної групи та інше). Тож знання,  отримані студентами при вивченні даної дисципліни, стануть їм у пригоді не лише в майбутній трудовій діяльності, а й  при облаштуванні власної оселі.

IMG-cea453ffdd9dc9901bdd89b9b080f719-V

Picture 027

IMG_0242