Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

      В Україні  20 лютого 2019 року вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні, які загинули під час  розстрілів на Майдані в ході Революції Гідності.

      Як відомо, розстріли на Майдані почалися 18 лютого 2014 року, а найбільш масові розстріли відбулися саме 20 лютого на вулиці Інститутській, де силові підрозділи режиму Віктора Януковича відкрили вогонь по протестувальниках.

    У середу, 20 лютого,  студенти Кіцманського коледжу  долучилися до загальнонаціональних заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У Кіцмані біля пам’ятного хреста відслужив панахиду учасник Революції Гідності, капелан, настоятель Свято-Миколаївської церкви отець Юрій Кавюк та звернувся до присутніх: «128 полеглих за часів Майдану стали жертвами заради того, щоб ми могли  продовжувати жити, рухатися далі, звертати увагу на наші недоліки і виправляти їх. Це ті люди, які дають нам наснагу бути шаленими у певні моменти, не дозволяють нам повернутися до минулого… Загиблі герої та тисячі тих, хто також був на Майдані, але Бог зберіг їм життя, — вони тримали Майдан на своїх плечах, і цим тримали небо над Україною, зберегли для українців можливість вибору та не допустили повернення до тоталітарного ладу». Після молитви присутні на мітингу встановили палаючі лампадки до Хреста.

1

2

3

4

5

6