Виховуємо любов до рідного краю

     Вже стало доброю традицією співпрацювати з Кіцманським краєзнавчим музеєм. Директор музею Савчук Оксана і студенти Кіцманського коледжу ПДАТУ спільно провели цікаві вечори, наприклад: «Писаночко-голубочко», «Українська вишиванка»; тематичні історичні виховні години,  присвячені вивченню історії рідного краю, визволенню України від німецько-фашистських загарбників, зустрічі з воїнами АТО.

     Оксана Василівна постійно запрошує студентів на цікаві виставки, що експонуються у музеї. Так, зі студентами коледжу ми відвідали повчальну виставку «Історія української поштової марки», яку зібрав і привіз Олександр Канівець, київський філателіст, громадський мистецький діяч України. Завдяки йому організована міжобласна історична пересувна виставка марок, присвячена 100-річчю ЗУНР, 100-річчю Гуцульської республіки та 80-річчю Карпатської України. На заході були представлені марки 100-річної давнини.

      І ось нещодавно ми знову завітали до музею, де була організована виставка дуже гарних робіт студентів Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. В. Ю. Шкрібляка. Наші студенти із захопленням розглядали вироби, зроблені руками їхніх ровесників: вишиті рушники і сорочки, ляльки-мотанки, ткані килимки і гобелени, вирізьблені з дерева тарілки і шкатулки, картини та ікони, а також розповіли про своє вміння вишивати і в’язати.

          Студентам дуже сподобались виставка, у них залишилися гарні враження від переглянутих експонатів, вони збагатили свої знання про мистецтво Буковинського краю.

 

2

5

7

20190913_125720

1