Вивчаємо лабораторну справу у ветеринарній медицині

     Студенти груп В-21 та В-41 спеціальності «Ветеринарна медицина» відвідали Чернівецьку регіональну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під керівництвом викладачів ветеринарних дисциплін Косменка А.Ю., Бабюк Б.І. та Півторан Т.О. в рамках проведення навчальних практик з дисциплін «Епізоотологія з мікробіологією», «Анатомія і фізіологія с.-г. тварин» та «Ветеринарно-санітарна експертиза».

    Студенти мали можливість ознайомитися з матеріально-технічною базою (територією і будівлями, лабораторним обладнанням і апаратурою, віварієм з піддослідними тваринами) та роботою структурних підрозділів (секторів і відділів).  Завідуючі відділами лабораторії детально розповіли про особливості організації роботи кожного відділу. Співробітники серологічного відділу допомогли закріпити теоретичні знання, отримані студентами з дисципліни «Епізоотологія з мікробіологією», продемонструвавши проведення окремих реакцій при дослідженні проб крові тварин. Студентам 2 курсу вдалося освоїти більш поглиблено тему по фізіології крові з дисципліни «Анатомія і фізіологія с.-г. тварин» завдяки спеціалістам біохімічного відділу.  У паразитологічному і патолого-анатомічному відділах можна було проявити знання як із базових, так і профілюючих дисциплін. Для студентів 4 курсу пізнавальною також була інформація щодо оцінки ветеринарно-санітарного стану продукції тваринництва, показників безпечності та якості об’єктів санітарних заходів.

     Студенти проявляли зацікавленість протягом екскурсії, активно задавали питання, переймали досвід працівників лабораторії у проведенні досліджень. Співробітники лабораторії наголосили на важливості практичного навчання в умовах виробництва, що сприяє формуванню навиків майбутніх висококваліфікованих спеціалістів в лабораторній справі. Також керівництво Чернівецької регіональної лабораторії ДПСС висловило побажання подальшої співпраці з керівництвом та студентами Кіцманського коледжу ПДАТУ з метою сприяння покращення якості освіти та можливості подальшого працевлаштування студентів спеціальності «Ветеринарна медицина».

     Студенти та викладачі щиро вдячні за сприяння в організації заходу начальнику Головного управління Держпродспоживслужби Олександру Георгійовичу Александрюку, директору лабораторії Галині Корніївні Галузинській, а також заступнику директора лабораторії Івану Івановичу Макаренку і всім співробітникам відділів лабораторії за цікаві та змістовні розповіді.

IMG-9bc03c0271f0556b7185eaa5fdc3fa7f-V

20190517_102444

20190517_102827

20190517_111712