Бабин Яр: пам’ять на тлі історії (до 80-тих роковин трагедії Бабиного Яру)

      29 вересня  відзначається  День пам’яті жертв Бабиного Яру. У рамках заходів до 80 річниці трагедії студенти Кіцманського коледжу ПДАТУ  групи  МБО-31  і  групи В-11 разом   з викладачами   істориками  Карасьовою М.В.  та   Куспис О.І провели годину  пам’яті  «Бабин  Яр : память  на тлі  історії (до 80-тих  роковин  трагедії   Бабиного Яру)»  по вшануванню  замордованих людей, що стали  жертвами  нацистсько- окупаційного  режиму в роки Другої світової війни.

1

      Бабин Яр – одне з найвідоміших місць, пов’язаних із людською трагедією, що стало символом Голокосту. Упродовж століть це місце було багатонаціональним і багатоконфесійним некрополем. Тут в роки Другої світової війни під час окупації України було розстріляно понад 100 тисяч мирних громадян, військовополонених, підпільників, партизанів, заручників, членів ОУН, психічнохворих. Нацистські окупаційні війська знищували за національною належністю євреїв і ромів – жінок, літніх людей і дітей, за ідеологічною – комуністів і комсомольців, а також тих, хто чимось не догодив владі “вищої раси”. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 р. тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

2

     Висвітлювали  проблему  расизму, дискримінації, ксенофобії у  своїх творчих  ессе  здобувачі освіти на тему : «Бабин ЯР – трагедія   українського  народу»  під керівництвом викладача Короля М.О.  Молодь розкрила власні  погляди   на  українську трагедію  20 –го століття.

4

     Студенти   3 курсу  долучилися   до   перегляду  фільму “Бабин Яр: у пошуках  пам’яті”  та  обговорення  широкого  кола  питань ,пов’язаних з   історичною  пам’яттю ,зокрема, пам’яттю  про Бабин Яр.  Вони  організували   виставку   під назвою :  ” ЇХ   ТИСЯЧІ  ЛЯГЛО   У  БАБИН  ЯР  ГЛИБОКИЙ” ,а також відвідали  в режимі   онлайн

 

ВЕБ-МУЗЕЙ
 Голокост: Трагедія  людства  очима  митців
.

Якщо Ви не байдужі до проблеми геноциду євреїв у Європі в роки Другої світової війни та стурбовані загрозою шовінізму та фашизму в умовах   сьогодення – цей музей  розкриє  Вам  цікаву  інформацію.

    Тут Ви не зустрінете детальних історичних фактів,  бо  даний  віртуальний  музей пропонує поглянути на Катастрофу по-іншому – крізь призму мистецтва: очима літераторів та художників, композиторів та кінорежисерів.

     У залах  музею Ви поринете у непростий та моторошній світ мистецтва, присвяченого   Катастрофі  – ГОЛОКОСТУ.

ПОСИЛАННЯ НА ВЕБ- МУЗЕЙ  https://shoah-art.jimdofree.com/

Літ зала

ЛІТЕРАТУРНА ЗАЛА

муз зала

МУЗИЧНА ЗАЛА

зала кіномест

ЗАЛА КІНОМЕСТЕЦТВ

живопису

ЗАЛА ЖИВОПИСУ

монументів

ЗАЛА МОНУМЕНТІВ