Атестація у контексті сьогодення та перспективних змін

    Атестація – справа відповідальна, адже від її повноти та об’єктивності залежить зростання професіоналізму педагогічних працівників. Про актуальні та проблемні питання атестації педагогічних працівників було розглянуто на інструктивно-методичній нараді з відповідальними працівниками за організацію та проведення атестації педагогічних працівників в Чернівецькій області. Координувала роботу наради Ірина Ісопенко, в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, також до обговорення долучилися  Тамара Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області та Марія Бальон,  методист НМЦ безперервної педагогічної освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

     Іриною Юліанівною було окреслено основний алгоритм проведеної атестації. Акцентовано на основних моментах, які виникають під час  проведення атестації, відзначивши, що ефективному проведенню атестації в освітніх закладах передує організаційна робота, яка повинна бути направлена на виконання завдань, передбачених Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників.

   Під час наради Марія Володимирівна закцентувала увагу на нормативно-правовому забезпеченні організації та проведення атестації педагогічних працівників у контексті вимог сьогодення й перспективних змін, зокрема було наголошено, на основних документах, на які мають опиратися під час проведення атестації.

    Підводячи підсумки проведеної наради, Тамара Степанівна  висловила  тезу, що основний невід’ємний сегмент даного процесу – це прозорість та об’єктивність. Наразі актуальним залишається повна і чітка інформованість відповідальних осіб за проведену ділянку роботи.

 

З сайту http://oblosvita.com/index.php

_DSC0123

_DSC0129

_DSC0140

_DSC0144