До дня  вшанування  пам’яті загиблих у Бабиному Яру

Пройшли роки, давно вже сплили ріки,

То вереск кров’ю в тім яру цвіте.

Бо біль землі, і біль душі навіки,

Про злочин пам’ять у віки несе.

      

До дня  вшанування  пам’яті загиблих у Бабиному Яру в Кіцманському фаховому коледжі  проведено ряд  заходів  для  здобувачів освіти.

       Викладачі історії  Ольга Куспис  та  Мар’яна Карасьова  провели  годину пам’яті. Зміст якої був покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення здобувачів освіти до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право, на життя. Під час заходу була розкрита сутність трагедії Голокосту в Україні, висвітлена тема розстрілу у  Бабиному Яру. Через аналіз історичних джерел,здобувачі освіти змогли розширити сучасне сприйняття процесу, вивчення історії. Присутні переглянули тематичну інсталяцію “Погляд у минуле” та презентаційний матеріал “Пам’ятники Бабиного Яру”.

      Здобувачі освіти першого курсу, група В-11,  спільно з  викладачкою української мови і літератури Світланою Стасюк долучились до Національного онлайн-уроку пам’яті «Все мовчки тут кричить…», який мав на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні, висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, викрити людиноненависницьку політику нацизму, формувати усвідомлення того, що мир,  життя і злагода між людьми  – найвищі на землі цінності.    Викладачка використала  фотографії, книжкову виставку, ілюстрації  Бабиного Яру, звукозаписи.

      Здобувачі освіти читали поезії, присвячені  цій страшній трагедії.