День відповідальності людини

     Згідно з постановою Верховної Ради України від 16.07.2021 № 1705-ІХ «Про встановлення Дня відповідальності людини», листа Міністерства освіти і науки України від 05.10.2021 № 1/9-517, з метою підвищення рівня відповідальності дітей та молоді 19 жовтня відзначається Всеукраїнський день відповідальності.

     Відповідальність. В цьому слові кожна людина знаходить свій зміст і вирішує для себе, наскільки вона здатна відповідати за свої вчинки, поведінку, ставлення до будь-яких подій чи оточуючих її людей. Бути відповідальною особистістю – це означає бути людиною з великою силою волі, адже потрібно завжди бути готовим прийняти будь-яку ситуацію. Тільки цілеспрямована людина, яка знає чого хоче від життя може бути відповідальною. І тоді виконувати обов’язок перед собою, а також родиною, товаришами і просто знайомими людьми з кожним днем буде легше. Часто студенти намагаються уникнути відповідальності та різних обов’язків, знаходячи різні відмовки та причини.

 Л 6

    19 жовтня заступником з виховної роботи Н.В. Курилюк і практичним психологом Л.С. Худик та студентами спеціальності «Менеджмент» було проведене відкрите практичне заняття «Формування відповідальності у студентів під час навчальної діяльності».

Л 1

     Відповідальність – це визнання себе автором певного вчинку і прийняття на себе його наслідків.  Адже, саме від кожної людини окремо залежить те, яке життя у неї буде, чи досягне вона поставленої мети і чи здійсняться її мрії.

    Найголовніше у нашому житті – це не тільки знати свою мету, а і досягати її . Треба вміти планувати свій день і своє життя так, щоб встигати по запланованим справам. Адже лише усвідомлюючи власну відповідальність в різних видах діяльності студенти зможуть ставити перед собою перспективну мету та більш складні соціальні завдання, проявляти вольові зусилля протягом тривалого періоду.

Л 5