Конкурс з дисципліни “Годівля сільськогосподарських тварин”

Студенти  технікуму продемонстрували знання з навчальної дисципліни

 «Годівля сільськогосподарських тварин»

В народі кажуть: «як годуєш і так маєш!»

 

    Годівля – це один із найважливіших виробничих процесів, що  забезпечує живлення тварин  за рахунок  використання кормів з метою  одержання певного виду тваринницької  продукції.

    При  годівлі тварин  достатніми раціонами можна досягти високої продуктивності тварин, забезпечити  нормальний їх ріст  та розвиток. Низька калорійність  раціонів і нестача  в них протеїну затримує ріст, веде до зниження продуктивності та плодючості тварин, сприяє різним захворюванням.

     Велике значення в житті тварин має  співвідношення між окремими елементами, вітамінами, окремими  органічними компонентами корму.

     Наука про годівлю вивчає: хімічний склад кормів, поживність і властивості кормів,  потребу тварин у поживних речовинах залежно від фізіологічного стану, рівня  та характеру продуктивності, техніки годівлі і виду тварин.

    17 травня в   Кіцманському технікумі Подільського державного аграрно – технічного університету на відділенні «Ветеринарна медицина»  відбувся конкурс на краще знання навчальної дисципліни «Годівля сільськогосподарських тварин».  Учасниками  конкурсу були  студенти  груп  В-21 та В-22.  Ведучими заходу були Ігор Гунчак та Дарина Циганчук.

   Майбутні ветеринари правильно розподіляли корми на групи, тобто класифікували, визначали  вплив  макро та мікроелементів, вітамінів,  мінеральних добавок на здоров’я і продуктивність сільськогосподарських  тварин.

      Учасники команд розв’язували кросворди,  відбулося змагання капітанів та вболівальників, проведено конкурс на кращий художній номер, вгадування кормів  на дотик і запах, розгадували емблеми суперників, адже команди вибрали назви: група  В-21 –  “Містер Зоо”,  а група В-22  –   ” Біомін”

        Оцінювало команди поважне журі: завідувач відділення «Ветеринарна медицина»  –  Бабюк Василь Миколайович , Балінська Степанія Танасівна- старший викладач , голова циклової комісії, Марковська Ніна Макарівна –

викладач – методист ветеринарних дисциплін.

         Вболівали за учасників конкурсу куратори груп: В.Ю. Петракович,  Л.М.Дрещан.

      Студенти показали гарні знання з годівлі, адже в майбутньому вони є справжніми господарями своєї країни,  зможуть конкурувати на ринку праці.

       Від себе особисто  висловлюю щиру подяку  учасникам та капітанам команд Андрійчук  Лідії (гр. В – 21), та Артамонову Віталію (гр. В – 22)  за підготовку та проведення даного заходу.

20160517_140634

20160517_140846

20160517_141405

20160517_141817

20160517_150515

20160517_151808