Як підготуватися до Всеукраїнського диктанту національної єдності

     9 листопада об 11:00, у День української писемності та мови, відбудеться 18-й радіодиктант національної єдності. Про деталі проведення диктанту повідомляється на сайті проекту «Суспільне мовлення» від «Детектор.медіа».

    Прослухати текст можна буде на Першому каналі Українського радіо чи на сторінці у Facebook. 11 листопада текст радіодиктанту буде оприлюднено на сайті UA: Українське радіо, тож усі охочі зможуть перевірити свої знання.

   Текст диктанту буде підготовлений і зачитаний доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка, популяризатором української мови Олександром Авраменком. Він запевнив, що текст буде світлим та пізнавальним. У ньому не буде авторських знаків чи суперечливих орфограм.

   За словами Олександра Авраменка, найчастіше учасники радіодиктанту припускаються пунктуаційних помилок.

   Радіодиктант писатимуть у різних регіонах України та різних країнах. Кожен може за бажанням організувати локацію у своєму населеному пункті. Основна київська локація — 329 аудиторія головного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60.

    Офіційне гасло цьогорічного заходу — #пишеморазом. Усі охочі перевірити себе традиційно можуть надіслати роботи поштою на адресу: вул. Хрещатик, 26, Київ-1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» (лист має бути надісланий того ж дня або 10 листопада), або відсканувати чи сфотографувати написаний від руки текст і не пізніше 12:00 10 листопада надіслати електронною поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua.

Дежерело: Освіторія.медіа