Сучасні епідеміологічні виклики в концепції «Єдине здоров’я»

   Студенти групи В-22 та викладачі відділення «Ветеринарна медицина» Кіцманського коледжу ПДАТУ Бабюк Б.І., Косменко А.Ю., Півторан Т.О., відвідали  Міжнародну наукову конференцію «Сучасні епідеміологічні виклики в концепції «Єдине здоров’я»» (секційне засідання 6, 7), яка була організована на базі Тернопільського державного медичного університету      ім. І.Я. Горбачевського за підтримки НААН, НАМНУ, ІВМ, ДНДІЛДВСЕ.

   Основним завданням зібрання було реально оцінити стан біологічної безпеки і біологічного захисту в Україні, інших країнах світу та знайти шляхи вирішення проблем цього напрямку.

   Головну тезу заходу «Єдине здоров’я – це стабільне забезпечення здоров’я людей через здоров’я тварин» було збережено завдяки спільній праці науково-педагогічних, лабораторних працівників та практикуючих спеціалістів гуманної та ветеринарної медицини.

   Важлива і корисна інформація доповідей в поєднанні з не менш корисними і пізнавальними бесідами в кулуарах та перервах між секціями склали загалом позитивну атмосферу заходу. Окрім цього, студенти та викладачі мали можливість познайомитись та поспілкуватись з видатними особами у сфері ветеринарної медицини. Зокрема цікавою виявилась бесіда з доктором ветеринарних наук, професором кафедри анатомії і гістології НУБІП Костюком В.К., адже він є автором підручників та атласів, за якими студенти вивчають анатомію в коледжі. Також кілька корисних порад надав  головуючий секційного засідання конференції, доктор ветеринарних наук, завідувач лабораторії лептоспірозу з музеєм мікроорганізмів Інституту ветеринарної медицини НААН Уховський В.В.

    Студенти та викладачі відділення «Ветеринарна медицина» окрім матеріалів конференції отримали безцінний досвід, багаж знань та позитивні емоції від спілкування з учасниками конференції.

IMG_20180614_100155

IMG_20180614_104421

IMG_20180614_120850

IMG_20180614_122537

IMG_20180614_150101_HDR