Основний невід’ємний сегмент – це прозорість та об’єктивність

      Атестація – справа відповідальна, адже від її повноти та об’єктивності залежить зростання професіоналізму педагогічних працівників. Саме сьогодні, про актуальні та проблемні питання атестації педагогічних працівників було розглянуто на інструктивно-методичній нараді з відповідальними працівниками за організацію та проведення атестації педагогічних працівників в Чернівецькій області. Координувала роботу наради Ірина Ісопенко, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, доповідачі Марія Бальон,  методист НМЦ безперервної педагогічної освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області та Штефуник Світлана, начальник відділу управління персоналом та організаційно-правового забезпечення ДОН.

      Іриною Юліанівною було окреслено основний алгоритм проведеної атестації. Акцентовано на основних моментах, які виникають під час проведення атестації, відзначивши, що ефективному проведенню атестації в освітніх закладах передує організаційна робота, яка повинна бути направлена на виконання завдань, передбачених Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників. Світлана Єрдакіївна зосередила увагу учасників на основних законодавчих аспектах щодо нагородження та відзначення державними нагородами.

     Під час наради Марія Володимирівна закцентувала увагу на нормативно-правовому забезпеченні організації та проведення атестації педагогічних працівників, зокрема було наголошено, що основний документ, на який мають опиратися під час проведення атестації це – Типове положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом Міносвіти від 06.10.2010 р. № 930.

     Підводячи підсумки проведеної наради, Ірина Юліанівна висловила тезу, що основний невід’ємний сегмент даного процесу – ­­це прозорість та об’єктивність. Наразі актуальним залишається повна і чітка інформованість відповідальних осіб за проведену ділянку роботи.

DSC_0789

DSC_0802

DSC_0817

DSC_0832

 

DSC_0806