Онлайн-круглий стіл “Протидія домашньому насильству”

     03 грудня 2020 року  у рамках  проведення Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства” у коледжі відбулося засідання круглого столу в онлайн режимі  на тему: «Протидія домашньому насильству». Організатор круглого столу викладач юридичних дисциплін  Сорохан Аліна разом з студентами спеціальності «Право»  обговорили норми Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», розглянули основні терміни та повноваження суб’єктів, що здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, проаналізували статистику звернень та повідомлень про факти насильства в сім’ї,  дослідили проблему домашнього насильства в інших державах.

Безы45мянный

     До участі у заході долучилися представники поліції та системи безоплатної первинної правової допомоги.  Так, Вальчук Сергій, старший дільничний  офіцер поліції Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області звернув увагу на те, що таке домашнє насильство, та яким воно буває, до кого звертатися по допомогу, які повноваження поліції, як планувати власну безпеку та як допомогти постраждалим від домашнього насильства.

зображення_viber_2020-12-04_09-00-06

    В ході проведення круглого столу було обговорено умови  забезпечення постраждалим особам доступу до правосуддя та інших механізмів юридичного захисту, у тому числі шляхом надання безоплатної правової допомоги.  Фахівець системи безоплатної правової допомоги Наталія Моргоч зазначила, що потерпіла особа, яка  потребує вирішення юридичних питань, може скористатися своїм законним правом на безоплатну правову допомогу та звернутися до місцевих центрів з надання правової допомоги.

Безым2янный

    В результаті обговорення, перегляду презентацій та відео учасники круглого столу були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні домашнього насильства відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота.

зображення_viber_2020-12-04_09-00-05