Засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики

   20 листопада 2018 р. на базі Кіцманського коледжу Подільського державного аграрно-технічного  університету  відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку молодшого спеціаліста Чернівецької області.

   Відкрив засідання керівник методичного об’єднання Василь Іванович Близнюк, який ознайомив присутніх з планом роботи. Далі з вітальним словом до гостей звернувся директор коледжу Юрій Михайлович Філіпчук, який розповів присутнім про історію створення коледжу, його традиції, поділився планами на майбутнє.

   Розпочалося засідання із студентської навчально-пізнавальної конференції «Математика в сільському господарстві». Студенти Хотинського коледжу ПДАТУ Сименчук Іван та Леленко Іван, яких підготував викладач математики  Зінов О. А., виступили з цікавою доповіддю про використання математичних обчислень в механіці. Студентка   Кіцманського коледжу ПДАТУ Маник Валентина розповіла присутнім про методику розрахунку  ветеринарних препаратів під час проведення операції, а Рокочий Станіслав у наочній формі провів математичні обчислення, що використовуються  при весняному обробітку землі. Студентів Кіцманського коледжу ПДАТУ підготувала викладач математики Мироник О. І.

   Далі у теплій атмосфері взаєморозуміння і довіри відбулося обговорення проблем, що виникають при  організації викладання математики в технікумах і коледжах за новою програмою у 2018-2019 н.р.

    Продовжилося засідання відкритим  заняттям з математики за темою «Тіла обертання. Циліндри. Конуси», яке провів на високому рівні Олексій Валентинович Кушнір. Метою заняття було закріпити поняття циліндра та конуса; набути умінь та практичних навиків знаходження площ поверхонь циліндрів та конусів.  Завдяки використанню мультимедійної презентації заняття було яскравим, насиченим. Викладач   використав різноманітні методи навчання, створив приємну невимушену атмосферу.

    Далі на засіданні викладачі обговорили питання щодо проведення держаної підсумкової атестації студентів з математики у формі ЗНО та проведення  ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з математики серед студентів технікумів та коледжів області, яка відбудеться у березні 2019 року.

 IMG_49052

IMG_4874

IMG_4885

   IMG_4986

IMG_49622

IMG_5017