ЖИТТЯ НЕ ВІЧНЕ – ВІЧНІ ЦІННОСТІ ЛЮДСЬКІ

      21 вересня у групі М-41 куратор Король Л.І.  провела виховну годину на тему “Життя не вічне – вічні цінності людські“.

Мета проведення: сприяти формуванню в студентів особистої системи цінностей, усвідомлення пріоритету духовних цінностей, визначення життєвої мети; розвивати вміння працювати в групах, чітко висловлювати свої думки; виховувати позитивні риси характеру, почуття толерантності, вміння адекватно реагувати на життєві випробування.

     Свої роздуми про життєві цінності куратор розпочала зі слів Фелікса Крівіна:

1

     Зрозуміти всю глибину, силу, простоту і актуальність цих слів можна лише з плином часу та життя. Специфіка нашої праці допомагає нам тримати руку на пульсі життя, і не тільки допомагає, а скоріш – вимагає. А це, в свою чергу, призводить до постійного перегляду, переоцінки своїх поглядів на оточуючий світ.

    Життя підлітків – доволі стресове.  Коледж, дистанційні заняття, додаткові завдання, непрості стосунки з батьками, викладачами, друзями, переживання через критику, реальні чи уявні проблеми – усе це призводить до перевтоми і погіршення самопочуття.

    Усе в житті минає. Проходять образи, труднощі, і навіть часи слави. Але в будь-якому випадку необхідно гідно поводитись.

      Життя прожити – не поле перейти. А вам тим полем ще йти та йти!

    Уявіть собі, що ви тримаєте в руках маленьке беззахисне пташеня. Обережно стуліть долоні, зігрійте його своїм подихом, прикладіть до грудей, віддайте йому частинку свого тепла. Обережно розкрийте долоні й подивіться, як воно розправило крила, злетіло високо в небо і радісно заспівало. Усміхніться йому і побажайте веселого дня.

      А тепер озирніться довкола, побажайте веселого дня своїм друзям і самим собі.

22

 3