ДЕНЬ ЄДИНОГО ЗДОРОВ’Я

     Відзначення Дня єдиного здоров’я у всьому світі має на меті допомогти сформувати суспільну думку та підвищити обізнаність населення щодо проблем глобального здоров’я.

1 В

І кому ж як не ветеринарним спеціалістам поширювати такі знання в маси. З цією метою викладачі ветеринарних дисциплін Богдана Іванівна Бабюк,

2 В

4 В

Тетяна Олександрівна Півторан і Анатолій Юрійович Косменко ініціювали зібрання здобувачів освіти 1-3 курсів, в рамках якого провели захід за участі здобувачів освіти випускного курсу. У якості спікерів також виступили студенти групи В-42 Богдан Данилюк і Ангеліна Кушнір та студентка групи В-41 Лілія Рубаняк.  Головним меседжем і водночас темою події став вислів «Дбаючи про тварин і про наше спільне довкілля ми водночас дбаємо про самих себе». Аудиторія з понад 75 учасників з цікавістю слухали змістовні доповіді: «ДЕНЬ ЄДИНОГО ЗДОРОВЯ В СВІТІ І В УКРАЇНІ» (Бабюк Б.І.), «СТРАТЕГІЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БІОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА БІОЛОГІЧНОГО ЗАХИСТУ ЗА ПРИНЦИПОМ «ЄДИНЕ ЗДОРОВ’Я» В УКРАЇНІ» (Півторан Т.О.), «ЗООНОЗИ – ГЛОБАЛЬНА ПРОБЛЕМА ЛЮДСТВА (Косменко А.Ю.), «СКАЗ, НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ЛЮДЕЙ І ТВАРИН» (Данилюк Богдан), «КОРОНАВІРУС У ДОМАШНІХ ТВАРИН: ПРАВДА І МІФИ» (Кушнір Ангеліна), «ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПРИ РОБОТІ З ХВОРИМИ ТВАРИНАМИ» (Рубаняк Лілія).

5 В

     Отже, на заході обговорили інформацію щодо принципу Єдиного здоровя, яка роль, завдання і відповіальність ветеринарів у цій системі заходів, загрози зоонозів і, головне, як можна вберегтися від загрози інфікування зоонозами при роботі з тваринами. Вирішили продовжити дослідження теми і провести ще одне зібрання, адже такій важливій темі варто приділяти більше уваги.

6 В