День кар’єри для молоді у Чернівцях

   Роботу потрібно шукати завжди, – чи вона є, чи її немає. А для студентів випускних груп проблема пошуку роботи є надзвичайно актуальною. Хоча навчальний рік лише почався і до випуску ще досить часу, але більшість студентів вже задумується, де працюватимуть. Доволі часто можна почути: роботи немає, потрібно їхати за кордон. Та чи так це насправді?

    27 вересня 2018 року у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича за сприяння представництва Євросоюзу був проведений День кар’єри для молоді, в якому взяли участь і представники студентства Кіцманського коледжу Подільського ДАТУ. На захід були запрошені представники різних буковинських підприємств, як от «Чернівцігаз», «Ощадбанк», «Приватбанк», «Імпульс», «Нова пошта», «Олбі-рос», «Nestle», кадрові агентства, мовні школи, волонтерські організації та ін., студентська молодь із різних навчальних закладів області, представники влади та Чернівецького обласного центру зайнятості. Читальний зал наукової бібліотеки ЧНУ, де відбувався День кар’єри, ледве вмістив усіх учасників. Організатори провели для запрошених кілька семінарів та майстер-класів, де розглядалися важливі моменти, що стосувалися пошуку роботи в Україні, навчання та роботи в ЄС. Протягом форуму проводився ярмарок вакансій, де можна було безпосередньо поспілкуватися із роботодавцями, обмінятися контактами, навіть записатися на співбесіду. Студенти активно розпитували представників підприємств про умови працевлаштування та роботи, заробітну плату, вимоги до працівників. В залі панувала дружня й ділова атмосфера. Ніхто не залишився байдужим.

    Ось що сказали студенти після заходу. «Сьогодні на тренінгах розповіли про те, як не потрапити в неприємну ситуацію при пошуку роботи, які потрібні документи, а також надали важливу інформацію про те, як не втрапити в халепу під час навчання чи роботи за кордоном. Для мене захід був дуже корисним та цікавим,» – сказав Андрій Закропивний, студент групи ТЗ-41.

     Своїми враженнями поділився Вадим Мамаєвський, студент групи БО-31: «Я для себе знайшов багато пропозицій роботи, які мені сподобалися, та безліч позитивних емоцій. На тренінгах надали цікаву інформацію, яка неодмінно згодиться випускникам та молоді при пошуку роботи та освіти за кордоном. Враження від заходу тільки приємні і незабутні!»

     «Перед початком програми була можливість поспілкуватися з роботодавцями, які запрошували до співпраці на неповний робочий день,» – сказав Олексій Волянський, студент групи ТР-41, – «Під час тренінгів було видно масштаб роботи, проведеної організаторами заходу для кращої проінформованості молоді про можливості працевлаштування, запобігання помилок при подальшому навчанні чи роботі в країнах ЄС. Дякую людям, які організували та провели цю зустріч, адже теми, які розглядалися, є надзвичайно актуальними для кожної молодої людини».

1

2

3

4

5

6