Ну що б, здавалося, слова…

     27 жовтня, все світове українство буде відзначати День української писемності та мови.

     За час існування українська мова пережила не менше півтисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!

     Напередодні Дня української писемності та мови у нашому коледжі, у поетичній вітальні викладачкою української мови та літератури Світланою Стасюк з здобувачами освіти групи В-11 було проведено гурткове засідання на тему: «Ну що б, здавалося, слова…».

     Викладачка зауважила, що зустріч відбувається в складний час для нашої держави. Дякуючи нашим захисникам і захисницям, ми можемо тут збиратися. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв.

     Це не просто було свято, а велика можливість для кожного здобувача освіти проявити свою любов і повагу до рідної мови, зануритися в світ української літератури та культури, а також згадати про значення мови, як засобу спілкування, передачі культурних цінностей та національних традицій. І здобувачі освіти показали свою любов і повагу у читанні поезій про мову. Хочеться відмітити найкращих читців: Ельвіру Богайчук, Миколу Гишка, Маргариту Бучковську, Максима Дробка, Лізу Федорюк, Павліну Чокан, Юлію Зелізко. Ведучі Максим Кобевко і Ельвіра Богайчук ознайомили з фактами про нашу писемність і мову. У вітальні лунали українські пісні, які заполонили серця присутніх. Викладачка Світлана Стасюк розповіла легенду про пісню, її чарівність і мелодійність.

      Мова – це те коріння, яке утримує кожну націю і народ. Хто любить і знає рідну мову, той завжди буде патріотом своєї України.

Єдина і Свята

Пречиста Діво мово,

У полум’ї свічок

Прийде в пусті серця

Навчи молитись нас

Блакитно й калиново,

Навчи чудових слів,

Яким нема кінця.

Бережім же нашу мову! Пригощаймося розмовною, українською мовою! Найкращою у світі!