Вікенд землевпорядників у Львові

     Закінчився навчальний тиждень, завчасно придбані квитки: попереду приємні враження – довгоочікувана екскурсія до Львова.

     Місто із «каменю та скла» зустріло нас не по-осінньому чудовим, сонячним днем.

     Початком екскурсії був Львівський національний аграрний університет. Декан землевпорядного факультету професор М.Г. Ступень, завідувач кафедри земельного кадастру кандидат економічних наук Р. Б. Таратула  та кандидати економічних наук, доценти: О.О. Костишин, О.Ф. Ковалишин ознайомили студентів з історією та сучасністю землевпорядного факультету. Декан наголосив, що землевпорядний факультет бере активну участь у міжнародній співпраці, результатом чого стала участь у проекті ТЕМПУС.

     Цікаво було послухати про налагодження  факультетом зв’язків із вченими навчальних закладів і науково-дослідних установ Австрії, Данії, Швеції, Фінляндії, Польщі, Словаччини та Македонії шляхом проведення спільних симпозіумів, конференцій, стажування викладачів та проходження студентами практики у Польщі, Великобританії і Німеччині.

     Навчальний процес на всіх спеціальних кафедрах ведеться в тісному зв’язку із найновішими досягненнями землевпорядної науки і практики. Для навчання студентів на спеціальних кафедрах є сучасні геодезичні прилади і інструменти, комп’ютерні класи, навчально-методична література.

      А дальше – екскурсія  містом Лева: мандрівка старовинними вулицями львівським туристичним трамвайчиком, незабутні краєвиди з висоти міської ратуші та Високого замку, захоплення неповторною красою львівських храмів (Гарнізонний храм св. Петра і Павла – перша пам’ятка барокової архітектури Львова; Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці з оригінальністю і незвичністю для нас його інтер’єру; Преображенська церква, в якій відспівували Андрія Кузьменка; пам’ятка архітектури національного значення – Латинський кафедральний собор).

      Ми доторкнулися до вічної краси Львова з його візитками: національним академічним театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької, Палацом графів Потоцьких, площею Ринок, яка впродовж багатьох століть була центром усього життя цього чудового міста.

      Повертаємося в рідну Alma mater з  масою неповторних вражень та надією, що восени на четвертому курсі ми знову відвідаємо якесь нове місто нашої Батьківщини.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10